EnergetikaGospodarski projektiIzobraževanjeNekategoriziranoRezidenčni projektiStoritveSvetovanje

ENERGETSKO SVETOVANJE

Velik odziv na brezplačno svetovanje za izboljšanje energetske učinkovitosti

Ob današnjem svetovnem dnevu varčevanja z energijo je Elektro energija organizirala dobro obiskano brezplačno svetovanje o učinkoviti rabi energije gospodinjskim odjemalcem.

V samo štirih urah svetovanja o energetski učinkovitosti, ki ga je organizirala Elektro energija, je danes preko sto gospodinjskih odjemalcev pridobilo uporabne informacije o čim bolj racionalni in učinkoviti rabi energije, med njimi so letos še posebni interes izrazili tudi dijaki in študentje. Elektro energija s svetovalnimi aktivnostmi, ki so za gospodinjske odjemalce brezplačni, nadaljuje svojo zavezo k spodbujanju energetske učinkovitosti s praktičnim prikazom naprednih storitev za izboljšanje energetske učinkovitosti v gospodinjstvu ter konkretnimi nasveti svojih strokovnjakov za racionalnejšo in učinkovitejšo rabo energije.

»Že z enostavnimi ukrepi, napravami in storitvami, z enostavnimi prijemi pri ogrevanju, umivanju, kuhanju in razsvetljavi lahko zmanjšamo porabo energije tudi za deset in več odstotkov, z uporabo naprednih storitev pa še več. Pri tem varčevanje z energijo in njena učinkovita raba ne pomenita nazadovanja življenjskega standarda, temveč obratno, dvig zavedanja o pomenu energije in njenem vplivu na okolje«, pravi Uršula Krisper, energetska svetovalka Elektro energije.

Odjemalce, ki se današnjega svetovanja niso mogli fizično udeležiti pa še naprej vabimo, da na našem FB profilu povprašajo naše energetske strokovnjake po konkretnih nasvetih za večjo energetsko učinkovitost. Najkoristnejša in najzanimivejša vprašanja bomo tudi simbolično nagradili.

Gospodinjski odjemalci družbe Elektro energije lahko z izposojo enostavne merilne naprave »poišči potratneža« preverijo gospodarnost porabe svojih gospodinjskih aparatov ter prepoznajo največje »potratneže« električne energije. Gospodinjstva, opremljena s sodobnimi števci elektrike, lahko s storitvijo Vklopi prihranek prihranijo tudi do 40 % pri ceni električne energije vsaj dvakrat tedensko v vsaj dveurnih časovnih intervalih. Tudi gospodinjstva, ki še niso opremljena s sodobnimi števci, lahko s storitvijo Vklopi prihranek+ in plačaj po sprotni porabi dosežejo enak prihranek pri ceni električne energije vsaj dvakrat tedensko v vsaj dve urnih časovnih intervalih. Svojim gospodinjskim odjemalcem pa so strokovnjaki Elektro energije tudi sicer redno na voljo tudi na elektronskem naslovu: energetsko.svetovanje@elektro-energija.si.

Za poslovne odjemalce Elektro energija tudi letos pripravlja razpis »Energetska učinkovitost z Elektro energijo« za pridobitev nepovratnih sredstev za izboljšanje energetske učinkovitosti v podjetjih, za katerega bo letos na razpolago več kot milijon evrov in bo objavljen v naslednjih tednih.