EnergetikaGospodarski projektiRezidenčni projektiStoritveSvetovanjeVarnost

ALARMNI SISTEMI

BREZŽIČNI ALARMNI SISTEMI

Brezžični alarmi za hiše

Pogosto se zgodi, da bi vgradili alarmni sistem, pa je stanovanje ali hiša povsem končana in zadnja stvar, ki si jo želite, je ponovno vrtanje in priprava električne instalacije za alarmni sistem. V primeru, da instalacije za alarmni sistem ni mogoče izvesti, ponuja DSC celotno linijo brezžičnih proizvodov. Z razvojem tehnologije tudi brezžični sistemi (hišni brezžični alarmi) postajajo vse bolj zanesljivi in učinkoviti. Tudi brezžične alarmne centrale imajo vgrajen komunikator, ki omogoča klic v primeru sproženega alarma, tako da je smiseln priklop telefonske linije ali GSM vmesnika, ki simulira analogno linijo. Obstajajo tri možnosti vgradnje brezžičnega alarma:

Nadgradnja žičnega alarmnega sistema

Z brezžičnim sprejemnikom, ki omogoča priklop brezžičnih senzorjev. Pri takem načinu ostane še vedno žična povezava med tipkovnico in alarmno centralo ter morebitno sireno. Za realizacijo je potrebno vgraditi modul za brezžične elemente RF5108-433 ali RF5132-433. Z vidika varnosti je ta možnost vsekakor bolj priporočljiva, saj je centrala še vedno skrita in ustrezno mehansko zaščitena. Edina žična povezava je med centralo in tipkovnico.

Povsem brezžični alarmni sistem ALEXOR

Brezžični alarmni sistem Alexor

Brezžični alarmni sistem Alexor za svoje delovanje uporablja dvosmerno brezžično komunikacijo do vseh priključenih elementov. Vsi elementi so torej brezžični in se napajajo preko baterij.  Komunikacija omogoča tudi priklop do štirih brezžičnih tipkovnic WT5500 in brezžičnih zunanjih siren (ali notranjih). Takšni brezžični alarmi za hiše so izjemno praktični in popolnoma zanesljivi. Centrala je še vedno skrita nekje v notranjosti objekta, lokacija tipkovnic pa je lahko poljubna. Baterije, ki so v brezžičnih senzorjih gibanja, tipkovnicah in sirenah, so stalno nadzorovane. Enostavno jih lahko zamenjate kar sami. Njihova življenjska doba je nekje od 3- 4 leta, odvisno od aktivnosti elementov brezžičnega sistema.  Nizko stanje baterij je vedno takoj vidno pri pregledu napak na tipkovnici, kar uporabniku omogoča pravočasno ukrepanje. Tudi brezžični sistem omogoča različne možnosti prenosa alarmnih sporočil. Skratka ima vse funkcije in zanesljivost žičnega sistema.