EnergetikaIzobraževanje

ELEKTRIČNI BMW i3

 

Električni BMW, ki navdušuje, in stane manj kot 30 tisoč evrov

Električni avtomobil, kot je BMW i3, vozniku daje možnost izkoriščanja ugodne cenovne politike, vožnja postane udobna in tudi manj stresna. Premium električni BMW z vsemi svojimi prednostmi voznika realno stane toliko kot primerljiv bencinski ali dizelski avto. Dolgoročno se uporaba električnega avtomobila izkaže za cenejšo rešitev od bencinskega ali dizelskega avtomobila.

BMW spada med pionirje elektromobilnosti

Električni avtomobil ponuja povsem drugačno izkušnjo vožnje in uživanja na cesti, obenem pa vozniku prinaša tako različne ugodnosti kot tudi bolj sproščeno potovanje. BMW se je z lastnim programom i med prvimi avtomobilskimi proizvajalci zavezal resnemu razvoju elektromobilnosti.

Njihov prvi električni avtomobil i3 je na ceste zapeljal z novimi oblikovalskimi smernicami, jasno prepoznavnostjo na cesti in tudi cenovno konkurenčnostjo. Tak avto je v zgodnji fazi uveljavljanja električnih avtomobilov postavil ustrezne smernice, ponudil tehnološko zasnovo za navduševanje množic in postal tudi velika prodajna uspešnica.

Izkoriščanje kratkih razdalj in razgibanega terena v Sloveniji

Enako velja tudi danes, ko je BMW i3 eden od najzanimivejših avtomobilov za Slovenijo. Ta je zaradi svoje majhnosti in razgibanega reliefa zelo primerna za električne avtomobile. Majhne razdalje med kraji odpravljajo dvome o dosegu električnih vozil, razgiban teren pa ponuja veliko regeneracije zavorne energije in izkoriščanja najčistejše energije. Ko zaviramo, se kinetična energija spremeni v električno in se spravi v litij-ionsko baterijo.

Med razlogi za razmišljanje o nakupu električnega avtomobila sta ugodna cenovna politika in udobje vožnje. Več na: https://siol.net/avtomoto/novice/bmw-i3-elektricni-avtomobil-446269

Leave a Reply

Your email address will not be published.